lördag 25 november 2006

Var är brudarna?




Datum:
Tue, 21 Nov 2006 23:27:58
Från: opinionsbildare@yahoo.se
Ämne: Tror ni inte kvinnor vet något om marknadskommunikation?
Till: bo@reklamhandboken.se, anders@annons.se

Hej Bo och Anders.
Fick mail om "reklamhandboken", Sveriges Annonsörers guide till bättre marknadskommunikation, som vill vara min experthjälp i marknadskommunikationsfrågor. Det låter ju bra. Tills jag ser att experterna - "de främsta inom sitt område" - är 23 män och 2 kvinnor. Vet ni inte att det idag finns massor av kunniga kvinnor i kommunikationsbranschen? I reklamens vagga var det förvisso annorlunda, men om ni ska utge er för att leverera en modern och aktuell handbok borde ni agera lite mer nutida. Annars blir det svårt att se reklamhandboken som annat än ett sånt där gammalt uppslagsverk där det fortfarande står Sovjet och Zaire på kartorna.

Är mycket intresserad av att höra er förklaring. Är detta månne ett exempel på att män gärna anställer män? För ni verkar bara vara gubbar i ledningen.

Och Anders, som VD för Sveriges Annonsörer borde Du väl ha bättre omdöme än att låta ert namn stå bakom ett så enkönat sammanhang? Sveriges Annonsörer är ju trots allt en av huvudmännen(!) i Etiska Rådet Mot Könsdiskriminerande reklam.

Mvh Opinionsbildaren

-----------------------------------------------------------

Ämne: Re: Tror ni inte kvinnor vet något om marknadskommunikation?
Datum: Wed, 22 Nov 2006 11:01:13
Från: "Bo Hagskog"
Till: opinionsbildare@yahoo.se

Hej,
tack för kommentaren. Vi har länge vetat att vi är snedbelastade, men tänkt att det kommer att lösas under resans gång - vi har ju ändå bara tagit första steget i ett treårsprojekt.

I attachment ligger en lista på några av de många gebit som vi söker expertförfattare inom. Vi är oerhört intresserade av namnförslag. Känner du några som ev skulle kunna och vilja... snälla, ge mig namnen. Observera särskilt att mina sex kapitel i högsta grad är helt öppna för omskrivning. Med mina 71 år är det jag som bär hela skulden för gubbigheten i ledningsgruppen.

Hälsningar
Bosse Hagskog

-----------------------------------------------------------

Datum: Fri, 24 Nov 2006 18:48:09
Från: opinionsbildare@yahoo.se
Ämne: SV: Re: Tror ni inte kvinnor vet något om marknadskommunikation?
Till: "Bo Hagskog"

Hej Bosse, det är inte många problem som löser sig enbart genom vetskapen om att de existerar. Oftast krävs aktiv handling. Därför hoppas jag att ni aktivt letar upp kompetenta kvinnor och inte tycker att problemet är löst i och med att ni kastat ut ett par krokar med önskan om potentiella namn.

Gubbighet hänger för övrigt inte ihop med vilket år man är född.

Lycka till önskar Opinionsbildaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar