söndag 24 januari 2010

Har ni blivit mutade av en pappa?


Ämne: Har ni blivit mutade av en pappa?
Datum: torsdag 21 januari 2010 20.51
Från: opinionsbildare@yahoo.se
Till: annika.carlsson@dn.se, mikael.bondesson@dn.se

Hej Annika och Mikael!

Först blev jag på gott humör när jag läste den stora rubriken på förstasidan av dagens DN; "Rekordmånga män tar ut pappaledighet". När jag sen läste vidare i artikeln ni skrivit blev jag mindre glad. Är det verkligen nåt att hurra över, att andelen föräldradagar papporna tar ut har ökat 2-3 procent de senaste fem åren och från 24 till 34 dagar per år under en tioårsperiod? (Under vilken man ändrat reglerna, så att 60 av föräldradagarna inte går att överlåta, hur gärna man än vill vara på jobbet och slippa se sitt barn.)
De flesta män tar ju ut obetydligt mer än de 60 dagar som annars fryser inne, en hel massa pappor tar inte ens ut de dagarna och nära hälften av alla pappadagar tas ut under sommar, jul och skollov när barnen är mellan två och åtta år. (Och mamma kanske ändå har lite semester att ta ut.)

En rimligare vinkel på artikeln hade varit "Fortfarande tar kvinnorna ut nära 80 procent av föräldradagarna." När kommer den artikeln? Och hur tänkte ni egentligen med er pappavänliga vinkel?

Vänliga hälsningar från en Opinionsbildare

-----------------------------------------------------------

Ämne: Ang. Har ni blivit mutade av en pappa?
Datum: fredag 22 januari 2010 09.51
Från: "mikael.bondesson(@)dn.se"
Till: opinionsbildare@yahoo.se
Kopia: annika.carlsson(@)dn.se

Tack för ditt mejl. Man kan helt klart invända mot den bilden, men som vi skrev är det fortfarande väldigt långt kvar. Som sagt, nyheten var dock att det fanns en ökning, visserligen från låga nivåer.

M

3 kommentarer:

  1. Något man fortfarande funderar över är att det bara var kvinnor som fick lämna regeringen p g a skandaler. Männen hade väl inte heller så rent mjöl i påsen.

    SvaraRadera
  2. PB: Håller med. Vilket också knyter an lite till mitt senaste arga brev, se ovan. mvh OP

    SvaraRadera