onsdag 24 februari 2010

GANT - gårdagens kläder


Ämne: Far ror och mor...ja vad var det nu igen?
Datum: måndag 22 februari 2010 20.04
Från: opinionsbildare@yahoo.se
Till: oscar.sandberg(@)gant.com

Hej Oscar!

Läste i Dagens Industri att ni ska satsa ett antal miljoner på att etablera en årlig roddtävling på Djurgården mellan internatskolorna Lundsberg och Sigtuna, så att det blir precis som den anrika drabbningen mellan Cambridge och Oxford. Såg att "...såväl Steinwayflyglar som champagnebarer ska byggas upp mellan sjöhistoriska museet och Djurgårdsbrunnskanalen - allt i "New Englandstil." Mycket flott! Jag förstår att ni hoppas på att sälja många Gant-skjortor och stärka Gants varumärke ordentligt.
Vad jag undrar över är om ni tänker sluta sälja damkläder? Eftersom er Sverigechef Tony Wester sa i DI att ni med denna roddtävling vill "skapa en tre-generationskänsla där son, far, och farfar ska trivas och dessutom känna sig hemma i vårt märke". Vore det inte smartare om dotter, mor och mormor också trivdes och kände sig hemma i nån av era blusar? Är tanken att tjejerna inte får ro heller? De kanske förväntas ligga uppflugna på flyglarna? Du som är marknadschef och ansvarig för denna satsning, hur tänkte ni?

Ser fram emot ditt svar.

Med vänlig hälsning / en opinionsbildare

-----------------------------------------

Ämne: Re: Far ror och mor...ja vad var det nu igen?
Datum: tisdag 23 februari 2010 12.13
Från: "Oscar Sandberg"
Till: "Opinionsbildaren"

Hej,
tack för ditt mail. Som du säkert vet så skriver journalister gärna på ett mer nyanserat sätt för att göra artikeln så intressant som möjligt, detta speglar dock inte alltid verkligheten. Vi kommer att göra ett fantastiskt event där både deltagarna och gästerna kommer vara både killar och tjejer. Att vi satsar lika mycket på både killar som tjejer är något som du kommer att se under våren när vi kommer att marknadsföra detta projekt.
Om du har fler frågor eller synpunkter så är det bara att ringa mig så kan jag förklara närmare.

Bästa hälsningar
Oscar

-----------------------------------------

Ämne: Re: Far ror och mor...ja vad var det nu igen?
Datum: tisdag 23 februari 2010 20.43
Från: "Opinionsbildaren"
Till: "Oscar Sandberg"

Hej,
och tack för snabbt svar. Så bra att det inte var så illa som det lät. Men du kanske ändå borde ta ett snack med chefen om hur han uttrycker sig. För det var väl inte så att journalisten hittade på citatet? (Och jag gissar att du menar att journalister uttrycker sig på ett mindre nyanserat sätt...)

hälsar Opinionsbildaren

------------------------------------------

Ämne: Re: Far ror och mor...ja vad var det nu igen?
Datum: tisdag 23 februari 2010 20.57
Från: "Oscar Sandberg"
Till: "Opinionsbildaren"

Hej igen,

vi gör alltid utvärderingar efter uttalanden i pressen och det som du påpekar är en av de meningar som vi var mindre nöjda med. Men nu blickar vi framåt och det kan bara bli bättre.
Tack för dina synpunkter.


Hälsar
Oscar

1 kommentar:

  1. Jag heter Peter Fjordman och är pappa till Joséphine Kreus. Om min dotter kommer att framträda uppflugen på en flygel får framtiden utvisa (Malin Baryard), dock tycker vi båda att initiativet till tävlingen har öppnat fantastiska möjligheter för roddsporten i Sverige både på dam och herr sidan.
    Tack Oscar!

    SvaraRadera